پردازش ابری چیست؟ بررسی مفهوم Cloud Computing یا محاسبات ابری
امروزه Cloud Computing یا پردازش ابری چیست به یکی از مباحث مهم فناوری اطلاعات تبدیل شده است. cloud computing یا شبکه ابری شامل مجموعه ای از کامپیوتر ها، سرور ها، منابع سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین منابع عظیم پردازش و ذخیره سازی اطلاعات است که امکان بهره گیری از سیستم های تحت وب و کلیه سیستم های آنلاین مورد نیاز ما را فراهم می کند .همانطور که برای رفع نیاز های انرژی (آب، برق ،گاز و... ) بدون بکار گیری ژنراتور ،مخازن آب ویا گاز و... و تنها با گرفتن یک اشتراک و انشعاب از منبع انرژی بهره می گیریم . در آینده ی نزدیک بدون داشتن CPU, STORAGE, MEMORY, Infrastructure, OS, یا حتی Application در محل زندگی خود و تنها از طریق گرفتن اشتراک از مراکز ارائه دهنده ی سرویس های cloud با اتصال به بستر اینترنت نیاز های خود را برآورده خواهیم ساخت .در فضای CLOUD تمامی زیرساختها ،سیستمهای عامل ،سخت افزارها و نرم افزارهای مورد نیاز بعنوان سرویس ارائه می شود و امکان استفاده آسان از جدیدترین تکنولوژی ها و نسخه های نرم افزارها و سخت افزارها و همچنین منابع ذخیره سازی ، با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن فراهم می شود.در دوره آموزش نتورک پلاس و در قسمت به روز رسانی ها بصورت مفصل در خصوص پردازش ابری صحبت شده است.
تاریخچه رایانش ابری
پیدایش مفاهیم اساسی رایانش ابری به دهه 1960 بازمی گردد. زمانی که جان مک کارتی اظهار داشت که " رایانش ممکن است روزی به عنوان یکی از صنایع همگانی سازماندهی شود." تقریبا تمام ویژگیهای امروز رایانش ابری (تدارک الاستیک، ارائه به صورت یک صنعت همگانی، برخط بودن و توهم دسترسی به عرضه نامحدود) به همراه مقایسه با صنعت برق و شکلهای مصرف عمومی وخصوصی و دولتی وانجمنی را پارک هیل داگلاس در کتابی که با عنوان «مشکل صنعت همگانی رایانه» در سال 1966 مورد بررسی قرار داد. آموزش لینوکس ، واژه ابر در واقع بر گرفته از صنعت تلفن است به این گونه که کمپانیهای ارتباطات راه دور که تا دهه 1990 تنها خطوط نقطه به نقطه اختصاصی ارائه میکردند، شروع به ارائه شبکههای خصوصی مجازی با کیفیتی مشابه و قیمتهای کمتر نمودند. نماد ابر برای نمایش نقطه مرزی بین بخشهایی که در حیطه مسئولیت کاربرند و آنهایی که در حیطه مسئولیت عرضه کننده بکار گرفته میشد. رایانش ابری مفهوم ابر را به گونهای گسترش میدهد که سرورها را نیز علاوه برزیر ساختهای شبکه در بر گیرد.
سایت آمازون با مدرن سازی مرکز داده خود نقش مهمی در گسترش رایانش ابری ایفا کرد. بعد از حباب دات کام آنها دریافتند که با تغییر مرکز دادههای خود که ماننداغلب شبکههای رایانهای در بیشتر اوقات تنها از 10? ظرفیت آن استفاده میشدو مابقی ظرفیت برای دورههای کوتاه اوج مصرف در نظر گرفته شده بود به معماری ابر میتوانند بازده داخلی خود را بهبود بخشند. آمازون از سال 2006 امکان دسترسی به سامانه خود از طریق وب سرویسهای آمازون را بر پایه رایانش همگانی ارائه کرد.
در سال 2007، گوگل و آی بی ام به همراه چند دانشگاه پروژهای تحقیقاتی در مقیاسی بزرگ را در زمینه رایانش ابری آغاز نمودند.در اواسط سال 2008 شرکت گارتنر متوجه وجود موقعیتی در رایانش ابری شد که برای «شکل دهی ارتباط بین مصرف کنندگان خدمات فناوری اطلاعات، بین آنهایی که این سرویسها را مصرف میکنند و آنها که این سرویسها را میفروشند» بوجود میآید.
آشنایی با رایانش ابری
رایانش ابری (Cloud Computing) مدل رایانشی بر پایه اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل سرویسهای فناوری اطلاعات (شامل نرم افزار، اطلاعات ومنابع اشتراکی رایانشی) با به کارگیری اینترنت ارائه میکند. رایانش ابری راهکارهایی برای ارائه خدمات فناوری اطلاعات به شیوههای مشابه با صنایع همگانی (آب،برق،تلفن و ...) پیشنهاد میکند. این بدین معنی است که دسترسی به منابع فناوری اطلاعات در زمان تقاضا و بر اساس میزان تقاضای کاربر به گونهای انعطاف پذیر و مقیاس پذیر از راه اینترنت به کاربر تحویل داده میشود .
هزینه
ادعا میشود که این فناوری هزینهها را به میزان زیادی کاهش میدهد و هزینه سرمایهای را به هزینه عملیاتی تبدیل میکند.این به ظاهر موانع ورود به بازار را کاهش میدهد، زیرا رایانش ابر، مشتریان را از مخارج سخت افزار، نرم افزار و خدمات و همچنین از درگیری با نصب و نگهداری نرم افزارهای کاربردی به شکل محلی میرهاند.
کنترل های پیش گیرنده
این کنترل ها به کمک مدیریت آسیب پذیری ها سبب افزایش قدرت سیستم می شوند. کنترل پیش گیرنده، از آسیب پذیری های سیستم محافظت خواهد کرد، اگر یک حمله اتفاق بیفتد، بعد از آن این نوع از کنترل ها سعی در پوشش حمله و کاهش خرابی امنیت سیستم می کند.
کنترل های تصحیح کننده
این کنترل سعی در کاهش اثر حمله دارد. برخلاف کنترل پیش گیرنده، کنترل تصحیح کننده در حین وقوع حمله، عکس العمل نشان می دهد.
کنترل های شناسایی کننده
این نوع از کنترل سعی در شناسایی حمله حین وقوع آن دارد. در زمان رخداد حمله، کنترل شناسایی کننده، سیگنالی برای کنترل های پیش گیرنده یا تصحیح کننده برای مشخص کردن مشکل ارسال می کند.
مشکلات امنیتی موجود رایانش ابری
سرقت اطلاعات
از دست دادن اطلاعات
سرقت اکانت و ترافیک سرویس
API های ناامن
حملات Denial of Service
همکار خیانت کار
سوء استفاده از سرویس Cloud
کم بودن درجه دیجیتالی شدن
آسیب پذیری فناوری های به اشتراک گذاشته شده
سرقت اطلاعات
اگر پایگاه داده چندمستاجری (در این معماری SaaS یک نسخه از نرم افزار را بر روی پایگاه داده اجرا می کند و از طریق وب به تعداد زیادی از کاربران دسترسی می دهد) برای سرویس های cloudنساخته باشیم، نفوذ به یکی از برنامه های کلاینت ها میتواند به مهاجم اجازه دهد که علاوه بر اطلاعات همان کلاینت به اطلاعات کلاینت های دیگر دسترسی پیدا کند.
از دست دادن اطلاعات
مطمئنا اطلاعاتی که در فضاهای ابری نگهداری می شوند به دلایلی غیر از هک شدن هم می توانند پاک شوند. تا زمانی که کمپانی ارایه دهنده cloud از اطلاعات بک آپ نگیرد، دلایل زیادی می تواند به حذف دایمی اطلاعات منجر شود (مانندپاک کردن تصادفی اطلاعات توسط کمپانی ارایه دهنده cloud و یا از آن بدتر، حوادثی مانند آتش سوزی و یا زمین لرزه). اگر یک مشتری اطلاعاتش را قبل از آپلود بر روی cloud رمزگذاری کند و سپس کلید رمزنگاری را گم کند، اطلاعاتش را هم از دست می دهد.
سرقت اکانت
در سال 88 هکرها تعداد زیادی ازسیستم های آمازون را هک کردند و با استفاده از آن ها تروجان Zeusرا اجرا کردند.
در فروردین ماه سال 89 یک حمله از نوع Cross-Site Scripting یا XSS به سایت آمازون صورت گرفت. منشا این حمله یک باگ در سیستم بود که باعث شد که هکرها بتوانند اطلاعات هویتی را از سایت به سرقت ببرند.
رابط های کاربری یا API های ناامن
تامین اطلاعات، مدیریت، هماهنگی و نظارت بر روی اطلاعات از طریق این رابط های کاربری انجام می شود. از احراز هویت و کنترل دسترسی ها گرفته تا رمزنگاری و نظارت بر فعالیت ها برعهده API است . درنتیجه API باید در برابر تلاش های تصادفی و یا بدخواهانه برای دور زدن رابط کاربری آماده باشد.
حملات Denial of Service
به حملاتی گفته می شود که در آن کاربران سرویس cloud نمی توانند به اطلاعات و یا برنامه هایشان دسترسی پیدا کنند. در این حمله سرویس قربانی دچار کمبود منابع سیستمی (مانند قدرت پردازشی، حافظه، پهنای باند) می شود.مهاجمین در حملات Distributed Denial of Service سرعت سیستم را تا جایی که امکان دارد پایین می آورند و کاربران سرویس را به دلیل عدم پاسخگویی سرویس ناراحت می کنند.
همکار خیانت کار
همکار خیانت کار در یک سازمان کسی است که در حال حاضر یا در گذشته کارمند، پیمان کار، یا شریک تجاری سازمان بوده که اجازه دسترسی به شبکه، سیستم یا اطلاعات داشته یا دارد و از روی عمد از این دسترسی سوء استفاده کرده است، به طوری که بر روی اطلاعات محرمانه، صحت اطلاعات و یا اطلاعات سیستم تاثیر گذاشته است .
سوء استفاده از سرویس Cloud
یکی از بهترین مزایایCloud Computing این است که با استفاده از آن سازمان های کوچک می توانند از مقادیر زیادی از پردازش و حافظه استفاده کنند. برای بسیاری از سازمان ها تهیه هزاران سرور مشکل است، اما اجاره همین هزاران سرور امکان پذیر است . ممکن است که برای هکر شکستن یک کلید رمزنگاری شده با سیستم ضعیفی که دارد چندین سال طول بکشد .اما همین هکر اگر به تعداد زیادی از سرورهای cloud دسترسی داشته باشد، با استفاده از قدرت پردازشی این سرویس ها می تواند همان کلید را در عرض چند دقیقه کرک کند. سپس او می تواند با استفاده از سرورهایcloud یک حمله DDOSرا پیاده کند و بدافزارها را گسترش دهد.
کم بودن درجه دیجیتالی شدن
مزایایی که Cloud Computingدارد (مانند کاهش هزینه ها، بهبود امنیت و تاثیرات در عملکردها)، بسیاری از سازمان ها را به سمت خودش می کشاند. در این شرایط بسیاری از سازمان هایی که منابع کافی دارند به سمت تکنولوژی های cloudمی روند، اما مشکل اینجاست که بسیاری از آن ها دید کاملی نسبت به این تکنولوژی ندارند .اگرراجع به ارایه دهندگان cloud، برنامه ها یا سرویس هایی که در cloud کار می کنند و کارهایی که باید در زمان اجرای cloud انجام شوند، دانش کافی نداشته باشند، سازمان دچار ریسک های شدیدی می شود که حتی قابل اندازه گیری نیست و ممکن است از بسیاری از تهدیدهای رایج خطرناک تر باشد.
آسیب پذیری فناوری های به اشتراک گذاشته شده
ارایه دهندگان سرویس های cloud خدماتشان را در سطح مشخصی از زیرساخت، پلتفرم ها و برنامه ها ارایه می دهند. آسیب پذیری را د همه سطوح زیر ساخت می توانیم ببینیم. از هر مدلی که استفاده کنیم (IaaS , PaaS , SaaS) ریسک و تهدید فناوری های به اشتراک گذاشته شده وجود دارد. برای مقابله با این تهدیدها باید استراتژی قوی در نظر بگیریم که شامل پردازش ها، حافظه، شبکه، امنیت برنامه و کاربران و کنترل عملیات ها باشد.
انواع ابر
رایانش ابری .. مزایا و معایب
ابر عمومی
ابر عمومی یا ابر خارجی توصیف کننده رایانش ابری در معنای اصلی و سنتی آن است. سرویسها به صورت دینامیک و از طریق اینترنت و در واحدهای کوچک از یک عرضه کننده ی شخص ثالث تدارک داده میشوند و عرضه کننده منابع را به صورت اشتراکی به کاربران اجاره میدهدMulti-tenancy)) و بر اساس مدل رایانش همگانی و مشابه صنعت برق و تلفن برای کاربران صورتحساب میفرستد.
ابر گروهی
ابر گروهی در جایی به وجود میآید که چندین سازمان نیازهای یکسان دارند و به دنبال این هستند که با به اشتراک گذاردن زیرساخت از مزایای رایانش ابری بهرهمند گردند. به دلیل اینکه هزینهها بین کاربران کمتری نسبت به ابرهای عمومی تقسیم میشود، این گزینه گرانتر از ابر عمومی است اما میزان بیشتری از محرمانگی، امنیت و سازگاری با سیاستها را یه همراه میآورد.
ابر خصوصی
ابر خصوصی یک زیر ساخت رایانش ابری است که توسط یک سازمان برای استفاده داخلی آن سازمان به وجود آمدهاست. عامل اصلی که ابرهای خصوصی را از ابرهای عمومی تجاری جدا میسازد، محل و شیوه نگهداری از سخت افزار زیرساختی ابر است.ابر خصوصی امکان کنترل بیشتر بر روی تمام سطوح پیاده سازی ابر (مانند سخت افزار، شبکه، سیستم عامل، نرم افزار) را فراهم میسازد. مزیت دیگر ابرهای خصوصی امنیت بیشتری است که ناشی از قرارگیری تجهیزات در درون مرزهای سازمان و عدم ارتباط با دنیای خارج ناشی میشود.
اما بهره گیری از ابرهای خصوصی مشکلات ایجاد و نگهداری را به همراه دارد. یک راه حل میانه برای دوری از مشکلات ابرهای خصوصی و در عین حال بهره مند شدن از مزایای ابرهای خصوصی، استفاده از ابر خصوصی مجازی است.ابر خصوصی مجازی بخشی از زیر ساخت یک ابر عمومی است که برای استفاده اختصاصی یک سازمان کنار گذارده میشود و دسترسی به آن تنها از راه شبکه خصوصی مجازیIPSec امکانپذیر است.
ابر آمیخته
یک ابر آمیخته متشکل از چندین ارائه دهنده داخلی و یا خارجی، گزینه مناسبی برای بیشتر مؤسسات تجاری میباشد.
مدل های ارائه سرویس
SaaS (Software as a Service)
PaaS (Platform as a Service)
IaaS (Infrastructure as a Service)
Saas چیست؟
نرم افزار را به صورت سرویس روی اینترنت تحویل میدهند و بدین وسیله نیاز به نصب نرم افزار روی رایانههای مشتریان را ازبین میبرند و نگهداری و پشتیبانی را ساده تر میسازد.
ویژگی ها :
دسترسی و مدیریت نرم افزار تجاری از طریق شبکه
فعالیتهایی که از سوی مراکزی اداره میشوند و در نتیجه مشتریان میتوانند از راه دور و از طریق وب به برنامهها دسترسی داشته باشند.
مدل تحویل نرم افزار یک-به-چند (یک نسخه در حال اجرا از برنامه)
به روز رسانی و ارتقای نرم افزار به صورت مرکزی اداره میشود و نیاز به بارگیری یا ارتقا دهندهها را برطرف میسازد .
PaaS چیست؟
مشتری امکان دارد که برنامه های کاربردی ساخته شده یا خریداری شده توسط خود را بر روی زیرساخت ابری قرار دهد. مشتری زیرساخت ابری از جمله شبکه، سرورها یا فضاهای ذخیره سازی زیرین رامدیریت یا کنترل نمی کند اما بر روی برنامه کاربردی قرارداده شده و پیکربندی هاست برنامه کنترل دارد.
IaaS چیست؟
امکانی که برای مشتری فراهم آوری شده توان پردازشی، فضای ذخیره سازی، شبکه ها و دیگر منابع پایه ای رایانشی است . مشتری می تواند نرم افزار دلخواه خود را که شامل سیستمهای عامل و برنامه های کاربردی می باشد را قرار داده و اجرا کند .
رایانش ابری .. مزایا و معایب
نظرات منتقدین
Richard StallManبنیانگذارFree Software Foundation و ایجادکنندة سیستم عامل GNU
رایانش ابری «بدتر از حماقت» است!
تبلیغات تجاری است!
هر وقت کسی میگوید چیزی «اجتنابناپذیر» است، به احتمال زیاد در حال تبلیغ تجاری برای پیشبرد آن چیز است!
دلیل آن که نباید به سراغ رایانش ابری رفت آن است که شما ناچار میشوید دادههای خود و کنترل آن را به دیگری بسپارید.
Larry Ellison مدیر عامل شرکت Oracle
کاملاً نامفهوم است.
مُد روز است.
نکتة جالب در مورد رایانش ابری آن است که ما آن را به گونهای تعریف کردهایم که همة کارهایی را که هماکنون میکنیم را در بر بگیرد!
صنعت فاوا دنبالهرو مُد است. این صنعت حتی از پوشاک خانمها هم بیشتر به دنبال مُد است!
اما نکته جالب ....
نتیجه گیری
با توجه به مسائل مطرح شده میتوان نتیجه گرفت مبحث رایانش ابری به ذات مفید و سود مند است . اما به شرطی که فرهنگ استفاده از آن و آموزش صحیح برای کاربران آن در نظر گرفته شود . چرا که با توجه به مشکلات امنیتی موجود شاید استفاده از این فناوری با دانش نا کافی و یا سهل انگاری خسارات جبران ناپیذیری وارد کند . بهرحال با توجه به روی آوردن شرکت های بزرگ به این فناوری شاید تا آینده ای نه چندان دور همه ما برای خود یک ابر الکترونیکی اختصاصی داشته باشیم
پردازش ابری چیست ؟ Cloud Computing و چشم انداز آینده
امروزه ، مبحث Cloud Computing به یکی از مباحث اصلی در زمینه تکنولوژی اطلاعات تبدیل شده است. Cloud همانند پنل خورشیدی درابتدا به صورت اغوا کننده ای ساده بنظر رسیده اما با مرور جزییات مربوط به این مبحث درخواهیم یافت که علیرغم سادگی ظاهری ،این موضوع پیچیده می باشد.
اطلاق واژه ساده، Cloud، صرفا بیانگر اطلاعات مربوط به مراکز داده و موبایلی است که شما احتمالا با همسایگان و افراد غریبه باشتراک می گذارید. به مدرسه یا کلیسایی فکر کنیدکه برخی از فضاهای اضافه خود را در مواقع تعطیلی جهت برگزاری مراسم جشن و یا دیگر امور اجاره داده و در اختیار عموم میگذارد. این موضوع در ابتدا ساده و بنظر مقرون به صرفه می رسد اما این موضوع نیز موارد مربوط به خودش را دارد.
کلاود کامپیوتینگ چیست
در مثال بالا مسایل مربوط به نبود تزیینات، پاکیزگی ، مشتری مداری ، محدودیتهای اعمال شده درمدرسه و کلیسا و بسیاری مسایل ناخواسته دیگر جهت برگزاری جشن ما وجود دارد اما ما با همه این موارد ایا بدنبال ان می رویم؟ البته این موضوع بستگی به ترجیحات و اولویت های ما دارد مثلا ایا ما بدنبال برگزاری جشن مجلل خانوادگی و گفتگو های رو در روی با تمامی اعضای خانواده و یک محیط مناسب جهت استراحت هستیم .
در این صورت خانه یک راه حل مناسب برای این منظور می باشد یا اینکه راه حل مدرسه یا کلیسا را با تمامی دشواری ها و محدودیتهای اعمال شده در چنین مکانهایی را بواسطه رهایی از معضلات اشپزی ، تنظیف خانه و پرده ها و سطل اشغال انتخاب می کنید.
به طور کلی در خصوص مبحث Clouding کمبودی از لحاظ مطالب و منابع بر روی اینترنت وجود ندارد. بهترین محل هم جهت شروع کار میتواندتعریف NIST در مبحث clouding ، نقشه راه مربوط به استانداردهای انهاو مراجع مربوط به ساختار معماری ان باشد. در خصوص این موارد می توانید به مقالات (Mell & Grance, 2011), (Hogan, Liu, Sokol & Tong, 2011) و.... مراجعه نمایید.
این مقاله به برخی از قوانین مرتبط با تکنولوژی اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی از برخی از کشورهایی که مولف در انها زندگی نموده، همانند هند، ایالات متحده و انگلستان خواهد پرداخت. این مقاله همچنین به مطالعه چگونگی و چرایی اینکه به چه دلیل باید راهکارها و قوانین ما مورد بازرسی، بهبود و ارتقا، تقویت و به عبارت ساده تر بازنگری قرار گرفته تا بتوان متضمن اینده روشن و درخشان این شیوه جدید از محاسبات باشد خواهد پرداخت.
چشم انداز IT و قوانین مربوطه در کشورهای هند، امریکا و انگلیس
برای شروع این مبحث، باید در نظر داشته باشیم که تغییرات بنیادین و اساسی در زمینه معماری کامپیوتر و توسعه و افزایش در ظرفیت های شبکه باعث تشویق شرکت های تولید کننده نرم افزار به اتخاذ شیوه ها و راهکارهای جدیدی درزمینه حل مشکلات مرتبط با علوم کامپیوتر گردیده است.تغییرات سریع اقتصادی در سطح جهان و همگام با ان تغییرات در شیوه زندگی افراد همگی از جمله عوامل و فاکتورهایی تاثیر گذار جهت بکارگیری شیوه های بهبود یافته جدیدی برای انجام امور و انجام محاسبات می باشد.
پردازش ابری چیست؟ بررسی مفهوم Cloud Computing یا محاسبات ابری
درتلاشی بمنظور کاهش هزینه ها، کارشناسان همواره بدنبال یافتن راهکارهای جدید و مناسب تری جهت انجام امور و بکارگیری هر چه بیشتر از افرادی که از اینترنت استفاده می کنند هستند که بنظر می رسد با وجود اینترنت فاصله و محدودیتهای مابین کشور ها روز به روز در حال کمتر شدن و کاهش می باشد.
اگر یک شرکت ابر رایانه با تعداد زیادی از مشتریان ، به احتمال زیاد به میزان بالا فضای ذخیره سازی نیاز خواهد داشت . برخی از شرکت ها نیاز به صدها دستگاه های ذخیره سازی دیجیتال دارند. سیستم های محاسبات ابری نیاز به حداقل دو برابر تعداد دستگاه های ذخیره سازی برای نگه داشتن تمام اطلاعات مشتریان خود نیاز خواهند داشت. همچنین این شرکت های مجبور به داشتن نسخه های پشتیبان برای اطلاعات مشتریان در صورت نیاز به بازیابی اطلاعات نیز می باشند .
آینده رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟
در آغاز سال جدید میلادی، وبسایت معتبرگارتنر گزارشی در مورد پیشبینی پیشرفت رایانش ابری در آینده منتشر کرد. این گزارش تحت عنوان:"آینده رایانش ابری درسال 2017 " به انتشار رسید. گارتنراشاره میکند که محاسبات ابری بهطور فزایندهای در حال تبدیلشدن به یک وسیله نقلیه برای نسل بعدی کسبوکار دیجیتال است، درعینحال راهحلی بسیار سریع، مقیاسپذیر و الاستیک در برابر مشکلات این کسبوکار به شمار میآید.
این وبسایت در ادامه مطلب خود میافزاید: مدیران ارشد و دیگر رهبران IT باید بهطور مداوم استراتژی خود را باقابلیتهای رایانش ابری تطبیق دهند.درک آنچه در آینده برای رایانش ابری رخ خواهد داد بسیار مهم است. امروزه مدیران در حال بررسی فرصتهای واقعی هستند که رایانش ابری ارائه میدهد تا از آن برای توسعه مدل کسبوکارخود بهرهمند شوند، این موضوع یکی از فنّاوریهایی است که در ابتدا برای بهرهوری و کاهش هزینهها به کار گرفته میشد و هماکنون به یک نیروگاه نوآوری تبدیلشده است.
آینده رایانش ابری چیست؟
کاملاً مشخص است در آینده شاهد شکوفایی و گسترش بیشازپیش رایانش ابری در سطح بالایی از صنایع مرتبط با آی تی خواهیم بود ازاینرو در این مقاله تا حدودی بهپیش بینی آینده فناوری رایانش ابری و تغییرات آن و امکانات و چالشهای پیش رو برای گسترش این فنّاوری میپردازیم.
همکاری گسترده سازمانهای بزرگ
سازمانهای بزرگ در پشتصحنه به دنبال همکاری و برقراری روابط استراتژیک با ارائهدهندگان سرویسهای ابری هستند و برای گسترش مشتریان خود از سرویسهای ابری عمده استفاده میکنند.مشارکت بلندمدت کلید موفقیت در استفاده از این فنّاوری است. این موضوع که سایتهای معتبر مانند آمازون، مایکروسافت و اخیراً علیبابا با سرویسهای ابری همکاری کردهاندنشانگر این موضوع است که این غولهای صنعت آی تی از اینکه روابطشان به نفع تمام مشتریانشان است اطمینان دارند.
معرفی"ابر ابرها" و یا Intercloud
"ابر برها" یک مدل جدید برای خدمات محاسبات ابری است، این مدل با ترکیبی از ابرهای مختلف و منحصربهفرد ارائهدهندگان عمده این فنّاوری ساخته میشودو آنها را به یک توده بدون درز تبدیل میکند، یکی از شاخصههای این مدل، این است که در رابطه با عملیات گسترده میتوان اطمینان داشت که یک ابر توانایی استفاده از قراردادهای موجود با دیگر ارائهدهندگان را دارد.